Wat

WAT

Professionele laserontharing op maat. Alle haartypen,
alle huidtypen,
alle seizoenen

Een razendsnelle scanner die 42 vierkante centimeter ineens onthaart vermindert de pijnsensatie. Een doorlopende koeling van de huid verhoogt uw comfort tijdens het laseren. De medische ND YAG 1064 laser voor permanente laserontharing is de krachtigste methode voor permanente ontharing.

De nieuwste high tech medische definitieve definitieve laser met langere golflengten, biedt een oplossing voor kandidaten laserontharing met donkere huidtypen of een gebruinde huidskleur na zon of zonnebank. Zelfs zwarte huidtypen kunnen nu veilig permanent onthaard worden.

Deze laserstralen dringen dieper door de huid en kunnen de diepste haarwortels op ruggen van mannen perfect aan. De ultra korte pulstijd overwint het probleem van de heel fijne oppervlakkige donshaartjes. Ook blonde of grijze haren komen nu in aanmerking.

Er zijn lasers en lasers

Niet alle lasers doen hetzelfde, kunnen hetzelfde en zijn bruikbaar voor hetzelfde. Er bestaat niet zoiets als DE laser die alle ontharingen aankan.

De evolutie van de ontharingslasers: De Robijnlaser was de eerste ontharingslaser met een golflengte van 694 nm al snel gevolgd door de Laserlichten met een golflengte van 600 nm tot 650 nm en de Alexandrietlaser met 755 nm. Vanaf begin jaren 2000 kwamen de Diodelasers op de markt met een golflengte van 810 nm en een gekoelde laserkop. Deze iets langere golflengte werd al snel uitgeroepen tot de ‘Golden standard’ in laserontharing en worden actueel ook het meest gebruikt in het commerciële laserontharingscircuit. Helaas zijn deze systemen enkel ideaal voor kandidaten met donkere haren van een gemiddelde diepte op een lichte huid. Te diepe haren, zoals op de rug van een man of de bikini-lijn van de vrouw kunnen met deze laser niet juist worden behandeld. Ook zongebruinde of donkere huidtypen ontsnappen vaak aan deze golflengten die te kort zijn om tot in de diepste haarwortel te dringen. Met de komst van de Medische Nd Yag laser 1064 nm, de langste golflengte in de ontharingslasers,  kan deze belangrijke groep eveneens van een permanente ontharing genieten. 

Elke laser voor zijn specifieke ontharingstoepassing want er zijn wel degelijk verschillen tussen de ontharingslasrer. De laser systemen die we gebruiken zijn:

  • Nd Yag laser 1064 nm met brede scanner van 42 vierkante centimeter, de mogelijkheid van ultrakorte pulstijden van 0.1 milliseconden en koeling van de opperhuid.
  • Diode laser 810 nm golflengte met IN MOTION modus voor flitsen terwijl de laserkop beweegt en koeling van de opperhuid.
  • Laserlicht 590 nm tot 650 nm is een Breed Band intense laser met filters om uitsluitend de geschikte golflengte toe te laten. De opperhuid wordt steeds gekoeld.
  • De Alexandriete laser met een golflengte van 755 nm is eveneens een ontharingslaser.

ND Yag laser

Onze nieuwste high-tech lasers met langere golflengten, bieden een oplossing voor kandidaten laserontharing met donkere huidtypen. Donkere huidtypen en zongebruinde huiden kunnen door deze laser dan ook perfect onthaard worden. U hoeft uw ontharing niet meer te verdagen tijdens de zomer. Dit is een grote vooruitgang vergeleken met de diode laser. Zelfs zwarte huidtypen kunnen nu veilig permanent onthaard worden.

De laserstralen van onze nieuwste lasers dringen dieper door de huid en kunnen daardoor de diepste haarwortels op ruggen van mannen perfect aan. Iets wat quasi onmogelijk is met de klassieke commerciële lasers. De Diode laser heeft een golflengte van 800 nm en kan niet zo diep ontharen als de Nd Yag, met het gevolg dat diepe haren wel uitvallen maar steeds terug groeien.

De ultra korte pulstijd overwint het probleem van de heel fijne oppervlakkige donshaartjes. Ook blonde of grijze haren komen nu bij ons in aanmerking om te worden onthaard.

Een razendsnelle scanner die 42 vierkante centimeter ineens onthaart vermindert aanzienlijk de pijnsensatie die men kan ervaren bij de meer commerciële lasrers. Een doorlopende koeling van de huid verhoogt uw comfort tijdens de behandeling. De medische ND YAG 1064 laser voor permanente laserontharing is dan ook de krachtigste methode voor permanente ontharing

Scheer uw haren een dag op voorhand – liefst met een scheermesje – maar laat een kleine strook ongeschoren huid over, om uw haartype te beoordelen.

Zon of zonnebank voor de ontharing is geen belemmering meer, maar hoe lichter uw huidtype des te krachtiger de energie.

Niet harsen, plukken of epileren kort voor de behandeling. De haren moeten immers in de wortel blijven.

Respecteer de juiste timing die u aanbevolen wordt voor de vervolgbehandelingen. Zo maximaliseert u de kans om nieuwe haartjes in groeifase te hebben op het ogenblik van uw volgende behandelingen. Alleen haren in de goeifase zitten diep tot in de wortel.

Ongeveer 10 dagen na de behandeling vallen de haartjes uit. Dit fenomeen komt vaak voor, maar is niet noodzakelijk voor het resultaat.

De ontharing wordt gemiddeld 3 tot 6 maal herhaald, afhankelijk van de haargroeicyclus en het type huid/haren.

Dankzij de nieuwe golflengte en de koeling kent deze behandeling geen vervelende bijverschijnselen.

Door de diepte van de laserstralen van de medische Nd Yad laser is de ontharing definitief. Vooral mannen met diepe haren op hun rug merken het verschil met andere systemen.

Donkere huidtypen die nooit eerder behandeld konden worden, hebben voor het eerst resultaat met deze definitieve medische laserontharing.

Wist je dat...

Professionele lasers zijn veruit superieur maar kunnen helaas niet op locatie verplaatst worden. Hiervoor zijn ze te omvangrijk en bovendien vergen ze een speciale electrische voeding.

De verschillende lasers die wij gebruiken kunnen alle huidtypen aan inclusief de donkere huidtypen en de zongebruinde huid. Voor elke situatie wordt de meest geschikte laser vakkundig gekozen. Het is van belang te weten welke factoren van belang zijn voor een ontharingslaser.

Nd Yag laser
Onze Nd YAG 1064 Laser gebruikt de langste en diepst indringende 1064 nm golflengte.  De Nd Yag Laser bereikt zelfs de diepste haarwortels die 4-6 mm onder de huid kunnen zitten. De lange 1064 nanometer golflengte van de Nd Yag maakt het mogelijk om alle huidtypen veilig en doeltreffend te ontharen – zelfs de zongebruinde, heel donkere of zwarte huid. De nieuwste Nd Yag 1064 Laser laat de behandelaar toe de duur van de pulstijd van de energie volgens de dikte van de haarwortel te regelen, en dit volgens de zone op het lichaam. Sommige oudere laser systemen missen deze optie voor de fijnere controle. De nieuwste Nd Yag 1064 Laser heeft een koeling systeem die een extra marge van veiligheid en comfort  voorziet en kan in temperatuur geregeld worden. De laser kan bovendien 42 vierkante centimeter ineens ontharen dankzij de grootste scanner momenteel op de markt.

DIODE 810 nm
Onze DIODE laser heeft een indringdiepte van 810 nm. Dit is een goede golflengte voor een gemiddelde diepte van haren. Het is veilig en doeltreffend voor lichte huidtypen die 1 maand niet in de zon geweest zijn. Het werkt goed op zwarte en bruine haren die een grote of middelmatige dikte hebben. Het heeft een kleine behandeloppervlakte en werkt goed op kleinere lichaamsdelen of delen die onregelmatig zijn.

Laserlicht
Deze breed band systemen gebruiken speciale lampen om een breder spectrum van golflengten te genereren in tegenstelling tot lasers die op 1 golflengte werken. De diepte van indringing gaat van 590 nm tot 650 nm. Het is veilig op lichte huidtypen die 1 maand uit de zon gebleven zijn. Laserlicht is een oppervlakkiger golflengte dan onze lasersystemen en is daarom geschikt voor fijne haren van elke kleur. Klassiek geldt dat hoe zachter en  fijner de haren, des te oppervlakkiger de wortel is

Deze systemen zijn laserlichten die een breed spectrum van licht energie produceren in tegenstelling tot een laser die altijd één goflengte produceert. Dit breed spectrum wordt begrensd door filters om schadelijke of ongewenste golflengten uit te filteren.

Voor ontharing wordt de ondergrens gefilterd op 590 nm en de bovengrens op 690 nm. De hoogte energie wordt typisch gegenereerd op 610 – 650 nm. Pulstijden – dit is de duur van één flits- kunnen ingesteld worden in miliseconden om zich aan de dikte van de haren aan te passen. De golflengte van Laserlicht is korter dan die van onze andere lasers en dus oppervlakkiger. Deze behandeling wordt het best gebruikt voor ondiepe haren.

Laserlicht is het meest geschikt voor fijnere haren, want hoe zachter en fijner het haar des te ondieper de wortel. Wanneer Laserlicht gebruikt wordt om de grovere haren te behandelen, kan dit leiden tot vertraging van de haargroei eerder dan het definitief uitroeien van de haarzakjes. Als dit gebeurt, is er vaak een onaanvaardbare percentage hergroei, zelfs na vele behandelingen. De reden waarom Laserlicht systemen grof haar slechts vertraagt in groei en niet uitroeit is omdat de wortel in grover haar dieper onder de huid zit. Laserlicht is dus alleen geschikt voor fijner haar.

De golflengte: Hoe langer de golflengte, des te dieper de indringing van de laserstralen. Een golflengte van 1064nm is de langste en kan de diepste haarwortels vernietigen waardoor de ontharing definitief is. Oppervlakkige ontharing verschroeit de haren maar reikt niet tot aan de wortels met hergroei als gevolg. Vooral de rug bij mannen en bikini bij vrouwen bezitten diepe wortels en moeten met de 1064 ND YAG behandeld worden. Heel oppervlakkige wortels moeten daarentegen met een kortere golflengte aangepakt worden. Vandaar dat 1 toestel absoluut niet volstaat voor een professioneel laserontharingscentrum.

De pulstijd: Dit is de tijdsduur van de energiepuls, te vergelijken met de kooktijd. Dunne haren hebben een ultra korte pulstijd nodig, dikke haren een extra lange pulstijd. Elk zichzelf respecterend lasercentrum moet alle pulstijden aankunnen. Pulstijden worden gerekend in milliseconden.

De energie: Om de wortel te vernietigen moet de laser voldoende energie afvuren in de korte tijdspanne van de pulstijd. De laser moet dus hoge energieën aankunnen. Deze worden in Joules weergegeven.

De koeling: Het is de bedoeling van laserontharing om uitsluitend de haarwortel te vernietigen zonder de huid te beschadigen. Voor lichte huidtypen is dat geen probleem omdat een lichte huid weinig of geen pigment bevat. Donkere huidtypen vangen wel energie op. Daarom moet de oppervlakte van de huid goed gekoeld worden bij elke flits.

De oppervlakte: Het behandelen van grote oppervlakten zoals de rug of de benen vergt te veel tijd met een klassieke laserkop van 1 tot enkele vierkante centimeters. Een scanner die meteen een groter gebied aanpakt is veel sneller, handiger en ook minder belastend voor de patiënt. Onze nieuwste laser biedt een ontharingsoppervlakte van maar liefst 42 vierkante centimeters, dankzij een scannersysteem. Dit is uniek voor een ontharingslaser.

Jan Van Rijswijcklaan 162/1A
2020 Antwerpen

info@professionelelaserontharing.be
T +32 3 230 40 50